Solana Cüzdan Rehberi



Solana, 2020'de ana ağ betasını başlatan akıllı sözleşmeleri çalıştırabilen, gelişmekte olan genel amaçlı bir blok zinciridir. 
"Hızlı blok zincirleri" olarak tanımlanan ve çoğu saniyede 50-100 işlem olan birkaç başka proje var. Solana söz konusu olduğunda, saniyede 50.000 işlem gerçekleştirebilmesi açısından oyunun kurallarını değiştirmesi bekleniyor. 

Bu sefer Solana blok zincirinde SOL tokenlerini destekleyen cüzdanları açıklayacağım. SOL jetonlarını almak için SOL özellikli bir cüzdan oluşturmanız gerekir. Bununla birlikte, çeşitli cüzdan türleri vardır ve Japonca'da çok az bilgi vardır, bu nedenle farklılıkların ne olduğunu anlamak zordur. Bu sefer SOL'u destekleyen cüzdanları tanıtacağım ve aralarındaki farkları açıklayacağım.


Kripto varlık cüzdanı nedir?

Öncelikle kripto varlıklarını yöneten "cüzdanı" kısaca açıklayacağım. Bir cüzdan bir cüzdandır, ancak kripto varlık cüzdanı aslında kripto varlıklarını kendileri yönetmez, ancak blok zincirinde bulunan kripto varlıklarını kontrol etmek için "anahtar çiftlerini" saklar. Ben.
Sahip olduğunuz kripto varlıklar cüzdan uygulamasına yansıdığından ve bunları gönderip alabildiğiniz için cüzdan gibi davranan bir uygulama olduğunu kabaca anlasanız bile herhangi bir sorun yok. Bununla birlikte, bir "anahtar çiftinin" ne olduğunu ve nasıl yönetildiğini anlamak, her bir cüzdanın güvenlik yönlerini anlamak için önemlidir, bu yüzden aşağıda kısaca açıklayacağım. Yapacağım.

Cüzdan tarafından saklanan "anahtar çifti", "özel anahtar" ve şifrelenmiş "genel anahtar" dır. Açık anahtar, cüzdanın alıcı adresi olarak bilinen şeydir. Bu alıcı adresi (genel anahtar), başka bir tarafça kripto para birimi göndermek veya bakiyeyi görüntülemek için kullanılır, ancak bu genel anahtarın cüzdanla ilgili herhangi bir şeyi değiştirme veya jetonları geri çekme yeteneği yoktur. Bu nedenle özgürce paylaşılsa ve sergilense bile sorun yaşanmaz.

Öte yandan, "özel anahtar" dikkatle ele alınmalıdır. Özel anahtar, kripto varlıklarını başka bir adrese göndermek veya cüzdanda değişiklik yapmak için bir işlemi dijital olarak imzalamak için kullanılır. Birisi özel anahtara erişirse, o cüzdandaki tüm jetonları da geri çekebilirsiniz. Ayrıca, cüzdanınızın özel anahtarını kaybederseniz, cüzdanınızın adresiyle ilişkili jetonun kalıcı olarak erişilemez olacağı anlamına da gelir. Bu nedenle, bir cüzdan oluşturduğunuzda, özel anahtarınızı kesinlikle yönettiğinizden emin olun.

SOL'u destekleyen cüzdan

Solana'nın yerel simgesi SOL'u destekleyen cüzdanlar, Solana yerel ve üçüncü taraf uygulamalarına sahiptir ve birkaç türü vardır:

  • (1) uygulama cüzdanı
  • (2) web cüzdanı
  • (3) komut satırı cüzdanı

(3) komut satırı cüzdanı (Solana yerel), en son özellikleri kullanmak isteyen kullanıcılar içindir, çünkü Solana blok zincirinin yeni özellikleri üçüncü taraflara tanıtılmadan önce desteklenir.

① Trust Wallet
cüzdan görüntüsüne güven

https://trustwallet.com/

Trust wallet, hem iOS hem de Android'i destekleyen bir mobil uygulamadır. Kurulum birkaç dakika içinde tamamlanır ve çok kolaydır, bu nedenle ilk defa cüzdan oluşturanlar için tavsiye edilir. Büyük bir borsa olan Binance şemsiyesi altındaki bir cüzdandır ve ayrıca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi çeşitli kripto varlıklarını ve SOL'u desteklemesiyle karakterize edilir.

Ancak, Trust Wallet SOL stake etmeyi desteklemez, bu yüzden stake etmek istiyorsanız lütfen daha sonra açıklanan Solflare Wallet'ı (web cüzdanı) kullanın. SOL'u Trust Wallet'a nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek için aşağıdaki bağlantılara bakın.

https://docs.solana.com/wallet-guide/trust-wallet
https://community.trustwallet.com/t/how-to-add-or-remove-a- sikke / 896

[Güvenlik]
Trust Wallet, rahatlığı vurgular, böylece cihazın kilidini açabilen ve uygulamaya erişebilen herkes kolayca belirteç gönderebilir. Trust Wallet, cüzdanınızı geri yüklemek için bir tohum cümle oluşturduktan sonra bunu uygulama içinde görmenize de izin verir.

Bu özellikler, cihaz değişimi sırasında özel anahtar yönetimini ve geri yüklemeyi kolaylaştırır ve çok kullanışlıdır, ancak uygulamaya erişildiğinde belirteçler izinsiz gönderilir ve başlangıç ​​cümleleri elde edilir. Bu nedenle, cüzdanın diğer cihazlarda izinsiz geri yüklenebilme olasılığı vardır. Güvenliği artırmak için Trust Wallet uygulamanıza bir parola eklemenizi öneririz, böylece cihazınız çalınırsa cüzdanınızdaki belirteçler gönderilmez. (* Ayarlar → Güvenlik → Parola bölümünde ayarlanabilir)

② Ledger Canlı
ledeger canlı görüntü

https://www.ledger.com/ledger-live
https://shop.ledger.com/products/ledger-nano-s

Ledger Live, iOS ve Android için mobil uygulama ve masaüstü yazılımı olarak sağlanan bir cüzdandır. Ledger Live, Ledger donanım cüzdanındaki kripto varlıklarını yönetmek için kullanılır. Yazılımın kullanımı ücretsizdir, ancak ayrı bir Ledger donanım cüzdanı satın almanız ve Ledger Live çalıştıran bir cihaza bağlamanız gerekecektir. Ledger Nono S'nin nasıl bağlanacağı hakkında bilgi için aşağıdaki belgelere bakın. * Ekim 2020 itibarıyla Ledger Nono X desteklenmemektedir

https://docs.solana.com/wallet-guide/ledger-live

[Güvenlik]
Trust Wallet kolaylık açısından bir avantaja sahiptir, ancak özel anahtar bilgisayardan fiziksel olarak ayrılmış (akıllı telefon dahil) güvenli bir cihazda saklandığından, güvenlik seviyesi yüksektir ve kripto varlıkları depolanır. Yönetmesi daha güvenli bir cüzdandır.

web cüzdanı

SolFlare
parlama görüntüsü

https://solflare.com/

SolFlare, topluluk tarafından yalnızca Solana için oluşturulmuş, döküm dışı çevirmeli bir web cüzdanıdır. Ethereum'un ERC20 tokenlerinin yanı sıra SOL'a eşdeğer SPL tokenlerinin gönderilmesini ve alınmasını destekler.

SOL'u destekleyen diğer cüzdanlar

Yukarıda tanıtılanlar dışında SOL'u destekleyen başka cüzdanlar da var, bu yüzden bazılarını tanıtacağım.

(1) MathWallet : https://mathwallet.org/en-us/
MathWallet, Solana ile stratejik ortaklığı olan bir cüzdandır. Uygulama cüzdanlarına ve web cüzdanlarına ek olarak, Chrome tarayıcısı gibi genişletilmiş cüzdanlar da sunuyoruz. SOL ve SPL belirteçlerini destekler.

(2) Coin98 Cüzdan : https://coin98.app/
SOL ve SPL belirteçlerini destekler.

(3) Sollet.io : https://www.sollet.io/
Sollet.io, Solana'daki DEX (Distributed Exchange) Serum tarafından da kullanılan bir web cüzdanıdır. Özellik, ERC20 <> SPL'nin çapraz zincir değiştirilebilmesidir.

(4) Swipe.io : https://swipe.io/
DeFi (merkezi olmayan finans) için bir uygulama olarak satışa sunulmuştur ve SOL dahil olmak üzere birden fazla kripto varlığını destekler. Sınırlı alanlarda, banka kartlarından, kredi kartlarından, banka hesaplarından kripto varlıkları alıp satabilir ve Visa markalı banka kartları düzenleyebilirsiniz.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.