Avrupa Birliği, Yeni Yasa Taslağında Kripto ve Stabilcoins İçin Sıkı Düzenlenmesini İstiyor



AB'nin lider kolu olan Avrupa Komisyonu, Facebook'un terazisi gibi kaynak destekli stabilcoinler de dahil olmak üzere, "kayda değer" gördüğü dijital para birimlerini sıkı bir şekilde taramak için bir kılavuz çekti. 
Avrupalı ​​bir medya kaynağı olan Euractiv, 167 sayfalık bir taslak kripto teklifine atıfta bulunarak haberi ilk olarak 10 Eylül'de açıkladı. 


Rapora göre, kılavuz, mevcut kamu ve anakara idari kuruluşları da dahil olmak üzere "başka bir yöneticiler okulu" oluşturarak, bitcoin'in yüksek öngörülemezliğini tıpkı "libra'ya benzer şekilde temel olanların sunduğu şanslar" gibi ele almaya çalışacaktır - ve bir yeni ekstra birim - tümü Avrupa Finansal Gücü (EBA) liderliğindedir. 

Yasama, her bir kripto kaynağının sunduğu tehlike derecesine, örneğin yönetim ve "kayda değer e-nakit jetonları" olarak adlandırdığı şeye uygulanan taahhütler gibi konularda daha zor ihtiyaçlara eklenecek. 

Örneğin, terazi burcunun destekçileri olan Libra Üyeliği, kamu kurumlarının yardımıyla EBA'nın yönetimi altında bir kredi kuruluşuna veya elektronik nakit kuruluşuna dönüşmelidir. Euractiv, bu siparişin libra ve diğer önemli e-tokenlerin diğer bilgisayarlı firmalarla karşılaştırıldığında daha katı kurallarla karşı karşıya kalacağı anlamına geldiğini söyledi. 

Muhtemelen 2,7 milyar kişiye ulaşan Facebook'un terazisi, özellikle dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar tarafından korkutuluyor. Stabilcoin, ulusal banka tarafından verilen para formları, örneğin ABD doları ve hükümet yükümlülüğü tarafından desteklenecektir. 

Kontrolörler, bunun mali düzenlemeleri bozabileceğinden, müşteri korumasını bozarken vergi kaçakçılığını güçlendireceğinden endişe duyuyorlar. Birkaç hükümet, örneğin Fransızlar, kendi bölgelerinde kullanımını engellemek için adımlar attı. 

Cuma günü, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda, Reuters'e göre "stabilcoinlerin Avrupa Birliği'nde yasal, idari ve gözetim zorlukları eğilimli hale gelene kadar çalışmasına izin verilmemelidir" dedi. 

Komisyon'un önerisine göre, gelişmiş kaynak mühendisleri, "olası alıcıları eğitimli bir satın alma seçimine karar vermeleri ve katkı ile özdeşleşen tehlikeleri anlamaları için güçlendirmek için" destekleyici, jeton veya değişim aşaması hakkında verileri sıralayan bir "beyaz kitap" sunmalıdır. 

Destekçilerin çalışmaya başlayabilmesi için bu kayıtların her biri daha sonra kamuoyu ve AB denetleyicileri tarafından onaylanmalıdır. Taslak metne göre, EBA incelemek, yakın incelemeleri tamamlamak ve kripto birliğinin yıllık gelirinin% 5'ine orantılı para cezalarını zorlamak "veya bu temel dijitaller tarafından toplanan toplamı veya faydaları veya talihsizlikleri iki katına çıkarmakla meşgul olacak. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.